У Кенії політична опозиція протестує проти порушень, якими були відзначені нещодавні президентські вибори в країні. У середу в Найробі відбулася велика маніфестація, яка завершилася зіткненнями з поліцією. Про це повідомляє Euronews.

Відео дня

Президентські вибори в Кенії пройшли 8 серпня. За їх підсумками президент Ухуру Кеніата був переобраний на другий термін. Однак через численні фальсифікацій результати голосування були скасовані Верховним судом.

Читайте такожУ Кенії зросла кількість загиблих через протести до 11 осіб

Повторне голосування має відбутися 26 жовтня. Але лідери опозиції впевнені, що і воно пройде з порушеннями. У зв'язку з цим політичні опоненти влади заявили про бойкот виборів до тих пір, поки не буде проведена виборча реформа і введена прозора система підрахунку голосів.

За даними Національної комісії з прав людини Кенії, в ході заворушень, що слідували за виборами, було вбито щонайменше 37 осіб, у тому числі неповнолітніх осіб, при цьому більшість людей загинули в результаті дій поліції. Загальне число постраждалих, згідно зі звітом комісії, складає 126 осіб. Також були зафіксовані випадки сексуального насильства щодо жінок і дівчаток.