Володимир Путін / REUTERS

Президент РФ Володимир Путін поставив вимогу до підприємств незалежно від форми власності бути готовими до виробництва «оборонної продукції».

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Путін сказав на нараді з керівництвом Міноборони і оборонно-промислового комплексу, де підбивалися підсумки навчань «Захід - 2017».

«Здатність економіки швидко збільшувати обсяги оборонної продукції й послуг у потрібний час - одна з надзвичайно важливих умов гарантування військової безпеки держави. До цього мають бути готові всі стратегічні і просто великі підприємства незалежно від форм власності», - сказав Путін.

Відео дня

Читайте такожУкраїнська діаспора в РФ просить Путіна не йти на четвертий президентський термін

За його словами, у 2015-2016 роках це питання вже обговорювалося і було дано доручення щодо модернізації виробничих потужностей, формування резерву матеріальних і технічних ресурсів, забезпечення перевезень військ. Ця робота проводиться міністерствами і відомствами під керівництвом колегії військово-промислової комісії і в тісній взаємодії з Міністерством оборони РФ.

Говорячи про навчання «Захід-2017», Путін зауважив, що важливі «цивільні аспекти», тому що було задіяно багато цивільних відомств і регіонів.

«Зазначу, що в ході навчань був успішно вирішено ряд важливих завдань, у першу чергу перевірена мобілізаційна готовність і можливості забезпечення потреб військ на місцях, забезпечення з місцевих ресурсів. Військовослужбовці, громадяни, які перебувають у запасі, були залучені на військові збори, відпрацьовано питання передачі до складу збройних сил автотранспорту і техніки цивільних підприємств, а також організацію технічного прикриття транспортних комунікацій», - сказав Путін.

Крім того, за його словами, була проведена комплексна оцінка забезпечення військ транспортно-логістичними послугами, продовольством і медикаментами.

«Нам необхідно ще раз проаналізувати можливості оборонних підприємств з оперативного нарощування обсягів виробництва військової продукції», - сказав Путін.

Як повідомляв УНІАН, стратегічні навчання збройних сил Білорусі й Росії «Захід-2017» проходили на території двох країн 14-20 вересня. У Міноборони РФ заявляли, що в навчаннях мали брати участь 13 тис. військовослужбовців.

За даними представників НАТО, в навчаннях було задіяно від 70 до 100 тис. військових.

Голова Військового комітету НАТО генерал Петр Павел заявив, що навчання «Захід-2017» схожі на підготовку до великої війни.

Білоруська опозиція побоювалася, що Путін може використовувати ці навчання для початку анексії Білорусі. У свою чергу в Міністерстві оборони Білорусі запевнили, що всі російські військові покинули білоруську територію до 30 вересня.