Президент Білорусі Олександр ЛУКАШЕНКО заявив, що не має наміру видавати Киргизії позбавленого влади Президента Курманбека БАКІЄВА.

А.ЛУКАШЕНКО заявив агентству Reuters, що звернення тимчасового уряду Киргизії щодо видачі К.БАКІЄВА було б "безнадійним і принизливим" для нинішньої киргизької влади, передає Радіо «Свобода».

Тимчасовий уряд Киргизії добивається екстрадиції К.БАКІЄВА у зв`язку із звинуваченнями на його адресу про відповідальність за акти насильства і загибель десятків людей в ході масових безпорядків на початку минулого місяця. Тимчасовий уряд ухвалив рішення виплачувати від 20 до 100 тис. дол. за реальне сприяння в розшуку і затриманні ряду колишніх високопоставлених чиновників.

Відео дня

К.БАКІЄВ, який обіймав пост Президента Киргизії, був позбавлений влади в результаті перевороту 7 квітня. Тимчасовий уряд країни очолила Роза ОТУНБАЄВА. Нова влада країни звинувачує К.БАКІЄВА та його родичів у корупції, нецільовому використанні коштів, а також в загибелі людей під час придушення масових безпорядків.