Поліція розповсюдила знімок, на якому відображений можливий спільник Джареда Лі Лофнера, який застрелив шість осіб у Тусоні, штат Арізона, і поранив конгресмена штату  Габріель Гіффордс.

Як мовиться в прес-релізі поліції, йдеться про білого темноволосого чоловіка 40-50 років, одягненого в блакитні джинси і темно-синю куртку. Ім`я підозрюваного в пособництві 22-річному Лофнеру не називається. Яка була роль чоловіка у злочині арізонського стрільця, поки також не повідомляється.

Джаред Лі Лофнер відкрив стрілянину по присутніх на зустрічі Гіффордс з виборцями у торговому центрі в суботу, 8 січня. Жертвами стрільця стали шестеро людей, зокрема дев`ятирічна дівчинка. За останніми даними, Лофнер поранив 18 осіб (раніше повідомлялося про 13 поранених). Вважається, що головною мішенню стрільця була член палати представників, конгресмен від Арізони, Гіффордс.

Відео дня

Лофнер вистрелив політикові в голову, куля влучила в скроню і вийшла через лоб. Гіффордс доставили до лікарні й прооперували. Кілька годин тому лікарі повідомили, що вона тимчасово опритомніла. За словами одного з фахівців, той факт, що, опритомнівши, Гіффордс змогла впзнати свого чоловіка і виконати команди медиків, вселяє оптимізм.

Президент США Барак Обама розпорядився відправити на місце події директора ФБР Роберта Мюллера, якому доручено взяти розслідування злочину під особливий контроль. Сам 22-річний стрілець вже узятий під варту, проте він відмовляється співпрацювати зі слідством.

Лента.ру