Від 5 до 10 тисяч вагонів з боєприпасами можуть знаходитися на арсеналі в Удмуртії, де тривають вибухи, повідомляє РІА Новости.

"Місткість арсеналу Міноборони, де продовжують горіти і вибухати сховища снарядів, становить, за попередніми оцінками, від 5 до 10 тисяч вагонів. Це класичні артилерійські снаряди, реактивних снарядів немає", - сказав співрозмовник агентства в місцевій міліції.

Перша інформація про вибухи на артилерійському арсеналі надійшла близько півночі. Вибух стався при вантажних роботах.

Відео дня

За даними ГУ МНС Росії по Удмуртії, вибухам передувала пожежа. Триває евакуація жителів з селища (1,5 кілометра від арсеналу, населення більше 1,2 тисяч) і військового містечка, де живуть працівники арсеналу з сім`ями (1,7 тисячі). На 01.25 мск евакуйовано більше 2 тисяч осіб. Евакуйовані повідомляють, що осколки боєприпасів, що вибухають на арсеналі, розліталися на відстань до двох кілометрів.

Тимчасово перекрито залізничне повідомлення на ділянці Агриз - Іжевськ Горьківської залізниці та рух автотранспорту на ділянці Єлабуга - Іжевськ федеральної траси М7.

Заступник начальника прес-служби ГУ МНС Росії по Удмуртії підтвердила, що на 2.00 мск інформації про потерпілих немає. На місце виїхали десять бригад швидкої допомоги.

Боротьбу з вогнем ведуть більше 200 осіб, задіяні три пожежні потяги і 30 пожежних розрахунків. МНС Росії планує близько 4-ї ранку направити з підмосковного аеродрому два протипожежні літаки Іл-76.