Міністерство закордонних справ України розраховує на успіхи в переговорах щодо делімітації морської ділянки кордону в Азовському, Чорному морях і Керченській протоці.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег ВОЛОШИН на брифінгу.

Він зазначив, що на російському напрямку зовнішньополітичної діяльності України є позитивна динаміка. «Ми розраховуємо на істотні успіхи в процесі переговорів щодо делімітації морської ділянки кордону в Азовському, Чорному морях та Керченській протоці», - сказав О.ВОЛОШИН.

Відео дня

Він також відзначив просування двох країн у процесі демаркації сухопутної ділянки кордону.

Як повідомляв УНІАН, керівник МЗС РФ Сергій ЛАВРОВ 5 червня заявив, що Москва і Київ досягли принципового розуміння з питання Керченської протоки.

"Якісний прорив досягнутий, по Керченській протоці проблем немає. У нас зараз з українським керівництвом досягнуте принципове розуміння. Ми знаємо, як врегулювати проблему Керченської протоки... Я, із зрозумілих причин, не вдаватимуся у деталі - буде, сподіваюся, у найближчому майбутньому оголошено про досягнення домовленості, яка охоплює у всеосяжному контексті всі три компоненти цієї проблеми: Керченська протока, Азовське море, Чорне море", - сказав С.ЛАВРОВ.

У свою чергу, міністр закордонних справ України Костянтин ГРИЩЕНКО 1 червня повідомив, що Україна і Росія домовилися про основні параметри делімітації кордону в Азовському морі.

***

У Міністерстві закордонних справ України сподіваються на врегулювання ближчим часом придністровського конфлікту.

«Ми очікуємо, що наступного року в світлі тих політичних змін, які відбуваються в придністровському регіоні Республіки Молдова, буде істотний прорив. Всі хочуть, щоб нарешті придністровський конфлікт зник з дипломатичного лексикону, щоб була знайдена формула, яка б гарантувала з одного боку територіальну цілісність і незалежність Республіки Молдова, з іншого - задоволення прав та інтересів мешканців придністровського регіону», - сказав О.ВОЛОШИН.

Як повідомляв УНІАН, 25 грудня у самопроголошеній Придністровській Молдавській республіці відбувся другий тур президентських виборів. На виборах переміг колишній спікер парламенту Придністров`я Євген ШЕВЧУК, який набрав майже 74% голосів виборців.