Існуюча система харчування призвела до появи армії нездорових людей. Глобальне поширення західного способу життя витіснило традиційний стиль харчування.

Кожна сьома людина в світі голодує, але багато хто страждає від ожиріння — надлишкову масу тіла. Про це заявив Спеціальний доповідач з питання про право на харчування Олів'є де Шуттер, виступаючи сьогодні в Женеві на 19-й сесії Ради з прав людини, повідомляє центр новин ООН.

«Урбанізація, супермаркетизація і глобальне поширення західного способу життя витіснили традиційний стиль харчування. У результаті ми зіткнулися з катастрофічними наслідками для здоров'я людей», — сказав спеціальний доповідач. Він додав, що право на харчування означає не тільки доступ до достатньої кількості їжі, але також і можливість мати збалансовану і поживну дієту.

Відео дня

Недоїдання як і раніше широко поширене в світі — голодує кожна сьома людина. Одночасно 1,3 мільярда людей у ​​всьому світі мають надмірну масу тіла. Як мінімум, 300 мільйонів осіб страждають ожирінням.

Спеціальний доповідач закликав усі країни світу замість пігулок від ожиріння і спеціальних таблеток від браку тих чи інших поживних елементів запропонувати населенню стратегію боротьби з нездоровим харчуванням.

У своїй доповіді Олів'є де Шуттер запропонував обкладати високими податками нездорові продукти харчування, регулювати продаж продовольства з високим вмістом жирів і цукру, а також припиняти рекламу нездорової їжі. Представник ООН рекомендував урядам надавати підтримку місцевим фермерам, які поставляють на ринки здорову і свіжу продукцію.

Дзеркало тижня