Керрі розповів, як можна вирішити конфлікт / Фото: Вікіпедія

Створення Палестинської держави - єдино можливе розв’язання конфлікту на Близькому Сході, і на це залишилося небагато часу, заявив у Вашингтоні держсекретар США Джон Керрі, передає РІА «Новости».

На тему: Мирні переговори Ізраїлю та Палестини поновилися після трьох років перерви

"Життєздатне рішення на основі двох держав - єдине рішення. У нас є небагато часу, щоб реалізувати його", - сказав Керрі на спільній прес-конференції з парламентерами від Ізраїлю і Палестинської національної автономії Ципі Ливні і Саєбом Ерекатом.

Відео дня

Керрі також повідомив, що ізраїльтяни і палестинці ставлять за мету врегулювання близькосхідного конфлікту за дев'ять місяців.

"Сторони погодилися тут сьогодні, що всі остаточні питання статусу, всі ключові й інші питання перебувають на столі переговорів... Наше завдання - досягти остаточної угоди щодо статусу упродовж дев'яти місяців", - сказав Керрі.

За словами держсекретаря США, ізраїльтяни і палестинці знову зустрінуться для переговорів упродовж двох тижнів на Близькому Сході. Сторони зустрінуться або в Ізраїлі, або на території Палестинської національної автономії, сказав Керрі.