Ніколас Мадуро / Фото: ultimasnoticias.com.ve

За словами Мадуро, співробітники американського диппредставництва в Каракасі проводять регулярні зустрічі з представниками крайніх правих сил з тим, щоб "фінансувати розробку планів саботажу системи електропостачання" Венесуели, повідомляє РІА Новости.

"У мене на руках є докази", - заявив він.

На тему: Венесуела вимагає від ООН реакції на відмову США видати візи її делегатам в ООН

Відео дня

"Я не можу піти на те, щоб вони втручалися у внутрішні справи Венесуели, я прошу повної підтримки в цій боротьбі з втручанням", - сказав він. Мадуро додав, що у американських дипломатів дві доби, щоб покинути країну.

"Мені не важливо, які (відповідні) дії зробить президент (США) Барак Обама!" - зазначив президент Венесуели.

У березні влада Венесуели незабаром після оголошення про смерть президента Уго Чавеса вислала з країни двох американських військових аташе, які нібито намагалися дестабілізувати обстановку в країні. Один з них, за твердженнями Каракаса, намагався добути у венесуельських військових інформацію про ситуацію в збройних силах, а також запропонувати їм можливі варіанти участі у дестабілізації становища в країні.

З 2010 року відносини між Венесуелою і США підтримуються на рівні повірених у справах. У липні влада Венесуели оголосила про закінчення процесу нормалізації відносин з США у зв'язку із заявами постпреда США при ООН Саманти Пауер про її намір боротися проти "репресій відносно громадянського суспільства", які нібито відбуваються на Кубі і у Венесуелі.