В ООН підняли питання про приватності / Фото: nations.wikia.com

Німеччина та Бразилія закликали Генеральну асамблею ООН прийняти резолюцію про захист права на приватне життя в епоху цифрових технологій.

Як повідомляє BBC Україна, проект резолюції закликає покласти край надмірному стеженню, відзначаючи, що незаконний збір даних є серйозним втручанням у приватне життя.

Влада Бразилії та Німеччини була обурена публікаціями про масштаби американської програми стеження, що були побудовані на документах, переданих ЗМІ колишнім працівником Агентства національної безпеки США Едвардом Сноуденом.

Відео дня

Згідно з цими даними, американська розвідка мала доступ, серед іншого, до електронної пошти і телефонних розмов Президента Бразилії Ділми Руссеф і канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Проект резолюції, в якій не згадано конкретні країни, обговорять у так званому третьому комітеті Генасамблеї ООН, який займається соціальними, гуманітарними та культурними питаннями.

У документі міститься заклик до всіх країн захищати право на приватне життя, гарантоване міжнародним законодавством.

Хоча резолюції Генасамблеї ООН не накладають прямих зобов'язань, вони можуть мати значний моральний і політичний вплив, якщо отримають достатню підтримку.