Владислав Баумгертнера повернуть Росії / Фото: bereznikov.net

Про це повідомляється на сайті Генпрокуратури Росії

"На вимогу Генеральної прокуратури Російської Федерації Генеральна прокуратура Республіки Білорусь прийняла рішення видати до Росії громадянина РФ Владислава Баумгертнера", - сказано в повідомленні.

На тему: Кремль вимагає від Білорусі негайно звільнити главу Уралкалію

Відео дня

Баумгертнер звинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.33 , ч.2 ст.201 Кримінального кодексу Російської Федерації, а саме в тому, що, будучи особою, яка виконує управлінські функції в комерційній організації, використовував свої повноваження всупереч законним інтересам цієї організації і з метою отримання вигод і переваг для себе й інших осіб, що спричинило тяжкі наслідки.

Найближчим часом Баумгертнер буде переданий представникам російських правоохоронних органів.

Як повідомляв УНІАН, Баумгертнера було затримано 26 серпня після припинення співробітництва "Уралкалію" з "Білоруськалієм". Пізніше білоруська влада оголосила в міжнародний розшук співвласника компанії Сулеймана Керімова.

Баумгертнер обвинувачується в зловживанні владою і службовими повноваженнями, що, за версією Слідчого комітету Білорусі, «завдало істотної шкоди державним і суспільним інтересам країни, а також завдало збитків в особливо великому розмірі ВАТ «Білоруськалій» і ЗАТ «Білоруська калійна компанія».