Беньямін Нетаньяху підкреслив, що Ізраїль не вважає себе зв`язаним положеннями договору / Фото: raznesi.info

Компроміс, який погодила минулої ночі «шістка» великих держав з Іраном, йде врозріз із закликами Нетаньяху не послабляти тиску, поки Ісламська республіка не піде на повне припинення самостійного виробництва ядерного палива, вивезення накопичених його запасів і демонтаж відповідного обладнання, повідомляє РІА Новости.

«Світ стає набагато більш страшним місцем, оскільки найнебезпечніший режим на планеті зробив значний крок на шляху до володіння найнебезпечнішj. на планеті зброєю» , - сказав прем'єр на засіданні кабінету. Нетаньяху, який витратив останні тижні на телефонні бесіди і особисті зустрічі з лідерами країн «шістки», звинуватив світову спільноту в ігноруванні рішень ООН.

На тему: ЗМІ: Ізраїль і Саудівська Аравія збираються атакувати Іран

Відео дня

«Вперше провідні держави світу погодилися із збагаченням урану в Ірані, проігнорувавши рішення Ради Безпеки ООН, яке самі ж ініціювали ... З Ірану знімаються санкції в обмін на косметичні поступки, які за кілька тижнів можна відіграти назад», - сказав Нетаньяху, чию заяву поширила урядова канцелярія.

Женевські угоди, за його словами, становлять небезпеку для багатьох країн, включаючи Ізраїль, який має «право і обов'язок самостійно захищати себе від будь-якої загрози». «Як голова уряду хочу ясно дати зрозуміти: Ізраїль не дозволить Ірану розробити ядерну зброю», - сказав Нетаньяху.