Едвард Сноуден

Учасники акції вдягли на себе маски, що зображують Сноудена, і дійшли до місця, де в той момент перебувала на одному із заходів президент країни Ділма Руссефф у супроводі своїх міністрів, пише РІА Новости.

Раніше Руссефф заявила, що її уряд ніяк не коментуватиме відкритий лист Сноудена, в якому той пропонує допомогу в розслідуванні стеження з боку США в обмін на політичний притулок.

По теме: Бразилія не планує надавати Сноудену притулок - ЗМІ

Відео дня

За даними видання Folha de Sao Paolo, Сноуден написав відкритого листа і адресував його народу і владі Бразилії. У цьому листі він зазначив, що був вражений різкою критикою діяльності американських спецслужб і шпигунства з боку США, висловленої бразильським урядом.

Маніфестанти несли в руках плакати "Ділма, привітайте Сноудена!".

Викривальні матеріали про діяльність американських спецслужб проти Бразилії стали причиною охолодження у відносинах між двома країнами. Глава бразильської держави з трибуни Генасамблеї ООН виступила з різким засудженням подібної шпигунської діяльності.

Бразилія висунула ініціативу створити механізми цивільного контролю над інтернетом, щоб забезпечити безпеку його користувачів, не обмежуючи їх прав на вільний доступ до ресурсів світової мережі.