Майкл Блумберг / REUTERS

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун вирішив призначити колишнього мера Нью-Йорка Майкла Блумберга спеціальним посланцем з питань міст і проблеми зміни клімату. Про це пише ИТАР-ТАСС з посиланням на Reuters.

За даними джерел агентства, адміністративний голова всесвітньої організації може оголосити про це призначення вже в найближчу добу. Пан Гі Мун, як вказує агентство, домагається того, щоб у світі проблемі зміни клімату приділялося більше уваги, а роль ООН в обговоренні цього питання була розширена.

Читайте такожЯнукович провів зустріч із Спецпосланником Генсекретаря ООН

Відео дня

Як зазначається, рішення генсека, зокрема, зумовлено тим, що Блумберг, який протягом 12 років був мером найбільшого мегаполісу США, називав серед основних напрямів своєї роботи захист природи, а також протидію зміні клімату на планеті. Крім того, Блумберг домагався зміни законодавства США, щоб воно в більшій мірі відповідало потребам екології.

Досягнення на посаді мера Блумберга

У роки правління Блумберга комунальні служби використовували для опалення більш чисті види палива, що дозволило істотно знизити вміст шкідливих речовин у повітрі. У вересні 2013 року Блумберг заявив, що повітря в Нью-Йорку стало найчистішим за останні 50 років. Вміст діоксиду сірки у ньому зменшився на 69% у порівнянні з 2008 роком, а викиди сажі скоротилися на 23%.

Зазначалося також, що поліпшення якості повітря в мегаполісі дозволяє істотно скоротити ризик виникнення легеневих і серцево-судинних захворювань і врятувати "близько 800 життів на рік".