На відео, опублікованому білоруською стороною, не видно, що в Білорусь залетів саме польський вертоліт, стверджують активісти / фото Володимир Гонтар, УНІАН

Білоруський кордон дійсно міг перетнути вертоліт у п'ятницю, 1 вересня. Борт випадково міг зафіксувати гірокоптер білорусів, який патрулював південну частину кордону біля Гродно.

На знятому білоруською стороною відео точно неможливо визначити, якій країні належить вертоліт, і якої він моделі, повідомив моніторинговий канал "Беларускі Гаюн" в Telegram.

"За нашими даними, ніяких перехоплювачів або чогось подібного в повітря не підіймали. А це мало було бути зроблено при незаконному перетині кордону бойовим вертольотом", - наголошується у повідомленні.

Відео дня
На відеоролику, оприлюдненому білоруською стороною, не видно, що в Білорусь залетів саме польський вертоліт, повідомили активісти / карта з t.me/Hajun_BY

Аналітики вважають, що кордон Білорусі міг перетнути білоруський вертоліт.

Цікаві новини Польщі та Білорусі - сьогодні це варто знати

Державний прикордонний комітет Республіки Білорусь показав відео, на якому видно як вертоліт перетинає кордон країни в районі польського села Мостовляни. Білоруська сторона стверджувала, що на її територію залетів польський вертоліт Мі-24, а потім полетів назад.

У Польщі таку заяву білорусів назвали брехнею і провокацією. "Всі записи з наших радіолокаційних пристроїв на вертольоті однозначно вказують на те, що такого порушення не було", - сказав представник Оперативного командування Збройних сил Польщі Яцек Горишевський. 

Вас також можуть зацікавити новини: