Білоруси звернулися до Путіна / фото: Радіо Свобода

У Білорусі невідомі активісти закликали президента РФ Володимира Путіна забиратися з їх країни.

Як передає "Радіо Свобода", це сталося 12 червня - у так званий "День Росії". У багатьох містах республіки (Мінськ, Солігорськ, Вітебськ, Гомель) були розмальовані портрети Путіна та висловлено обурення інтеграцією Мінська й Москви.

Радіо Свобода

На деяких вулицях з’явилися написи "Путін, геть з Білорусі". Крім того, у столиці Білорусі навпроти Національної бібліотеки невідомі написали "Ні інтеграції" та "Живе Білорусь".

Відео дня

Також схожі написи помітили у Фрунзенському та Заводському районах Мінська і на вулиці Якуба Коласа, повідомляють ЗМІ.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що проект "союзної держави" між Росією та Білоруссю в разі його реалізації стане для України справжньою загрозою.

Союзна держава РФ та Білорусі

Союзна держава - конфедеративний союз Російської Федерації і Республіки Білорусь з поетапно організованим єдиним політичним, економічним, військовим, митним, валютним, юридичним, гуманітарним і культурним простором.

Договір про створення Союзної держави Росії і Білорусі підписаний 8 грудня 1999 в Москві. Він набув чинності 26 січня 2000 року після обміну ратифікаційними грамотами між тодішніми в.о. президента РФ Володимиром Путіним і президентом РБ Олександром Лукашенком.

Наприкінці 2019 року була затверджена Дорожня карта більш поглибленої інтеграції Білорусі у складі Союзної держави. На шляху завершення утворення Союзної держави як реального державного утворення стала позиція Лукашенка, який не хоче втрачати свою владу внаслідок ліквідації Білорусі в рамках Союзної держави.