У Білорусі тривають протести / Фото tut.by

Білоруське об'єднання "Кібер Партизани" пригрозило зупинити роботу податкової, енергетичної та банківської систем, якщо 13 вересня під час масштабних акцій протесту силовики здійснюватимуть затримання.

Про це повідомляє Telegram канал "Кібер Партизани".

Читайте такожУ Мінську силовики застосовують силу навіть до жінок (відео)

Відео дня

Крім того, білоруські IT-фахівці заявили, що Лукашенко має вийти на вулиці міста і вибачитися перед громадянами. Вони заявляють, що якщо їхні вимоги проігнорують, вони можуть "вбити рубль" і почати блокувати рахунки оточення Лукашенка.

Скріншот Telegram

"Буде дуже боляче, спочатку податкова система ляже, потім електрика в країні закінчиться, потім банківська система ляже ... Воно вам треба?",- сказано в повідомленні. 

Ситуація в Білорусі: хроніка

9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.

Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту відбулися зіткнення з силовиками.

У перші дні протестів були затримані тисячі людей, пізніше багатьом з них призначили адмінарешт. Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в країні розхитують ззовні, і домовився з президентом РФ Володимиром Путіним спільно реагувати «у разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз».

27 серпня Путін припустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.

У Євросоюзі заявили про невизнання результатів виборів і досягли угоди застосувати санкції проти білоруських чиновників у відповідь на фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти протестувальників.