Борис Джонсон відмовивася дати інтерв'ю Такеру Карлсону / Колаж УНІАН, скріншот, фото Офіс президента України

Екс-прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон був готовий дати інтерв'ю американському журналісту Такеру Карлсону про Росію та Україну в обмін на пожертву в 1 мільйон доларів українським благодійним організаціям. Про це пише The Times.

Зазначається, що Джонсон звинуватив Карлсона в тому, що той діє як "інструмент для Кремля". Згодом Карлсон попросив політика про інтерв'ю, але той нібито вимагав гонорар у 1 мільйон доларів. Журналіст у свою чергу сказав, що Джонсон "набагато недолугіший, набагато нижчий", ніж Путін.

Прес-секретар Джонсона повідомив, що слова Карлсона "не відповідають дійсності", адже його шеф прийняв пропозицію за умови, що гонорар піде "виключно" на благодійні потреби для українських ветеранів, але зрештою вирішив відмовитися від інтерв'ю після смерті російського опозиціонера Олексія Навального.

Відео дня

Сам Карлсон у відповідь зазначив, що був роздратований, дізнавшись, що Джонсон називає його "інструментом Кремля".

"Він нападає на мене, не пояснюючи, в чому я, власне, неправий, чи в чому він правий — це, до речі, хлопець, який на прохання уряду США зупинив мирну угоду в Україні на півтора року. Тому несе відповідальність за смерть сотень тисяч людей. ... Я щойно брав інтерв’ю у Володимира Путіна — я не захищаю Путіна, але він не просив у мене мільйон доларів", - сказав Карлсон.

Інтерв’ю Володимира Путіна Такеру Карлсону

На початку лютого президент Росії Володимир Путін дав інтерв’ю американському журналісту Такеру Карлсону. Він, зокрема, заявив, що РФ не починала війну в 2022-му році.

Також чималу кількість часу Путін розповідав Карлсону свою версію історії України. Те, що в пропагандистських ЗМІ РФ назвали "історичною довідкою", тривало 25 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: