НАО має зупинити Путіна / фото УНІАН

Напевно, якщо не відлякати його від України, президент РФ Володимир Путін спробує щастя проти країн-членів НАТО у Прибалтиці, тому що Альянс занадто безхарактерний, щоб зупинити його, вважає редактор Sky News з міжнародних відносин Домінік Вагхорн.

"Заходу не вдалося утримати Путіна від втручання в справи Грузії в 2008 році, тому він зробив це знову в Криму в 2014 році і в Сирії в 2015 році", - зазначив він.

За його словами, ймовірно, сьогодні світ став ближчим до Третьої світової війни, ніж будь-коли з моменту закінчення холодної війни.

Відео дня

"Але не хвилюйтеся. Гарячі точки стали гарячішими, лінії розломів стають все більш напруженими, і війна, здається, поширюється. Але тривога, піднята генералами і шпигунами, є свого роду відволікаючим маневром", - вважає Домінік Вагхорн.

Він переконаний, що конфлікту з Росією можна повністю уникнути, якщо Путіна вдасться переконати в тому, що його шалену авантюру в Україні немає сенсу продовжувати.

"Україна потрапила в біду в цій війні, і подальша допомога Заходу затримується як в Європі, так і в Америці. Києву потрібні не гіпотетичні дебати про військову повинність. Йому потрібні снаряди і більш сучасне озброєння", - додав редактор.

Третя світова війна - чи є загроза

Нагадаємо, на думку викладача міжнародних відносин в університеті Сассекса Девіда Вірінга, в якомусь сенсі зараз ситуація набагато небезпечніша, ніж вона була в 1914 і 1939 роках, тому що всі великі держави мають ядерну зброю:

"Небезпека в тому, що конфлікт або зона напруженості можуть загостритися до певної точки, коли одна сторона зробить крок, який інша сторона невірно витлумачить, і почнеться обмін ядерними ударами".

Вас також можуть зацікавити новини: