Путін боїться їхати на саміт G20 / скріншот відео

Володимир Путін офіційно відмовився їхати на саміт G20 і причиною цьому може бути його страх.

Президент РФ всерйоз турбується про свою безпеку і вважає, що на зустрічі його можуть вбити, як розповіла політичний аналітик Ольга Курносова.

"Те що він не поїде було очевидно вже давно. Він боїться кудись їхати, бо там які б заходи безпеки не вживалися, таких гарантій безпеки, які є в Росії у нього там не буде. Деякий час тому говорилося про те, що замість Путіна туди поїде Мішустін, але його не пустили. Все-таки мабуть Мішустін може сказати не те що потрібно Кремлю, тому поїде Лавров. Гарантія, що скаже те що потрібно є тільки для Лаврова, а Мішустіна небезпечно відпускати. Це говорить про те, що і в уряді свідомих людей, які розуміють все безумство нинішньої російської політики, достатньо і вони вже бояться їх кудись відпускати", - сказала вона.

Політолог впевнена, що Путін боїться "не приниження, а у нього є боязнь саме якихось інших фізичних речей".

"Це все-таки зовсім інша країна і мало хто і що там може бути. Параноя і побоювання за своє власне життя досягла якихось абсолютно несамовитих масштабів", - додала Курносова.

Саміт "Великої двадцятки" в Індонезії: що відомо

Зустріч у форматі "Групи двадцяти" пройде 15-16 листопада на Балі. Президент Індонезії Джоко Відодо ще навесні запросив на саміт Зеленського і Путіна.

7 листопада президент Індонезії повідомив, що розмовляв з Путіним і майже впевнений в тому, що він не відвідає саміт. Пізніше він заговорив про дистанційну участь Путіна в саміті.

Потім в РФ підтвердили, що замість Путіна на саміт Росія направить міністра закордонних справ Сергія Лаврова.