НАТО продовжує підтримувати Україну / фото REUTERS

За останній рік західні союзники надали Україні військову допомогу на суму понад 70 мільярдів доларів.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції в Брюсселі, пише CNN. "Немає жодних ознак того, що президент Путін готується до миру. Він готується до нової війни", - попередив він.

Генсек зазначив, що підтримка Альянсу розрахована на довгострокову перспективу. "Ми обговоримо, як ми можемо посилити нашу підтримку, в тому числі шляхом продовження зміцнення збройних сил України і підтримки переходу від радянської епохи до обладнання НАТО", - сказав Столтенберг, підкресливши необхідність вжити заходів після закінчення війни, щоб Україна могла стримувати майбутню агресію.

Відео дня

Водночас він закликав союзників по НАТО більше вкладати в оборону, говорячи про нестабільність, тероризм, а також про зростаючий вплив Ірану, Росії та Китаю. 

Шлях України до НАТО

Як повідомляв УНІАН, минулої осені президент Володимир Зеленський підписав заявку на вступ України до Північноатлантичного альянсу в прискореному порядку. 

У НАТО відповіли, що їх двері для України відкриті, однак під час повномасштабної війни вони зосереджені на підтримці оборони країни.

Генеральний секретар Альянсу неодноразово заявляв, що вони готові підтримувати Україну в захисті від російської агресії. Днями він заявив, що без перемоги питання вступу країни до НАТО не матиме значення.

За даними опитування українців, вступ країни до НАТО підтримують майже 90% громадян країни.

Вас також можуть зацікавити новини: