Відомо, що Росія 29 грудня випутила десятки крилатих ракет  / фото wikipedia.org

Згідно з неофіційними даними, невпізнаним об’єктом, який зайшов на територію Польщі 29 грудня вранці, швидше за все, була російська крилата ракета Х-22 або Х-101. Про це повідомив польський телеканал Polsat News з посиланням на свої джерела.

"За неофіційною інформацією з військових джерел, ракета нібито пролетіла вздовж кордону і порушила наш повітряний простір. Після зміни траєкторії вона мала повернутися на територію України та, ймовірно, була там збита українською системою ППО", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, стало відомо, що у повітряний простір Польщі вранці 29 грудня з боку України увійшов невпізнаний об’єкт, через це її лідер Анджей Дуда скликає термінову нараду з військовими. Про перетин повітряного простору Польщі повідомило командування Збройними силами країни.

"Вранці непізнаний бортовий об’єкт увійшов у повітряний простір Республіки Польща з боку кордону з Україною і з моменту перетину кордону до зникнення сигналу спостерігався радарами системи ППО країни", - йшлося у повідомленні.

Командування додало, відповідно до чинного порядку, оперативний командувач Збройними силами "мобілізував наявні сили та засоби".

Вас також можуть зацікавити новини: