Учитель математики Хосе Піньяс одягнув спідницю на роботу / фото twitter.com/joxepinas

Педагоги та учні чоловічої статі в Іспанії приходять на заняття у спідницях. Таким чином вони підтримують хлопця, якого виключили через його одяг, та хочуть кинути виклик гендерним стереотипам.

Флешмоб розпочався восени минулого року після того, як 15-річного Мікеля Гомеса вигнали з навчального закладу та змусили звернутися до психолога, коли він вирішив одягнути спідницю. Відео Гомеса з описом інциденту в TikTok переглянули вже понад 2 млн разів.

Дізнавшись історію підлітка, вчитель математики Хосе Піньяс вирішив підтримати його та одягнув спідницю на роботу.

Відео дня

"20 років тому я зазнав переслідувань та образ за свою сексуальну орієнтацію там, де я зараз викладаю... Я хочу долучитися до справи Мікеля, якого виключили та відправили до психолога за те, що він пішов на уроки у спідниці", - писав у листопаді 2020-го Піньяс на своїй сторінці у Twitter, додавши хештег #ОдягНеМаєСтаті.

Читайте також"Україна - сексистська країна": генпрокурор Венедіктова зробила несподівану заявуЗгодом й інші педагоги також вирішили кинути виклик гендерним стереотипам. Зокрема, Мануель Ортега та Борха Велюкес, які викладають у Вальядоліді, вирішили зробити травень 2021-го місяцем, коли вони носитимуть спідниці щодня, пише New York Post.

"Школа, яка виховує повагу, різноманітність, рівну освіту та толерантність. Одягайся як хочеш! Ми приєднуємося до ініціативи", - написав Велюкес на своїй сторінці у Twitter.

Окрім того, в рамках акції на підтримку Гомеса в Іспанії вже сотні учнів та студентів приходили до своїх освітніх закладів у спідницях, а група випускників з Галісії одягає спідниці на підтримку протесту проти дискримінації за гендерною ідентичністю упродовж останніх шести місяців. Завдяки їхнім зусиллям, зокрема, місцевий Інститут середньої освіти погодився запустити курс із гендерної рівності.

Вас також можуть зацікавити новини: