У Легіоні "Свобода Росії" спрогнозували, як смерть Кадирова вплине на події на фронті / фото REUTERS

Бійці ставленика РФ у Чечні Рамзана Кадирова беруть активну участь у загарбницькій війні проти України – у якості загороджувальних загонів для російських окупаційних військ. Радник з комунікації російської опозиції та Легіону "Свобода Росії" Олексій Барановський спрогнозував, як потенційна смерть Кадирова позначиться на подіях на фронті.

"Якщо говорити серйозно, то кадирівці - це дійсно загороджувальні загони. З одного боку, це страшний пережиток радянської армії з Другої світової війни. З іншого боку, для російської сучасної армії це досить важливий фактор, тому що вони дійсно стримують фронт, моральний стан військ, які перебувають на передових лініях російської оборони", – заявив він в ефірі Radio NV.

На думку Барановського, загони "кадирівців" дійсно відіграють велику роль у російській армії. Якщо вони повернуться назад до Чечні, то це стане хорошою новиною для України, адже буде простіше протиснути російську оборону. 

Відео дня

"Ми бачимо, що ситуація нестабільна, а значить, у будь-який момент можуть відбутися якісь зміни і у воєнному сенсі цих кадирівських, чеченських підрозділів. Може прийти наказ повернутися в Чечню, причому не тільки з українського фронту, а й із Москви, і з інших регіонів, також із Ростова, де в них бази є. Усе може розвиватися в будь-який момент і за найбільш непередбачуваним сценарієм", – вважає Барановський.

Водночас представник Легіону "Свобода Росії" припускає, що "чеченці навряд чи підуть на Москву". Проте ця нестабільність буде на руку Україні і не дуже вигідна Кремлю, оскільки негативно позначиться на обороноздатності російських військ. 

Що відомо про стан Рамзана Кадирова

Останніми днями в медіа шириться інформація про те, що глава Чечні Рамзан Кадиров перебуває у важкому стані в лікарні. Деякі ЗМІ поширювали інформацію про його смерть, проте в українській розвідці такі повідомлення спростували. Зокрема, Андрій Юсов у коментарі УНІАН заявив, що Кадиров усе ще живий, але підтвердив, що той у важкому стані. 

Водночас секретар РНБО Олексій Данілов не виключає, що Кадирова могли отруїти, причому кілька разів. Він радить не поспішати з висновками щодо його стану, оскільки людина може перебувати в комі тиждень, місяць чи навіть рік.

Вас також можуть зацікавити новини: