Кадиров у важкому стані / фото REUTERS

Глава Чечні Рамзан Кадиров або був отруєний спецслужбами РФ з певною метою, або сам підсів на наркотики. Таку думку в інтерв'ю УНІАН висловив екс-співробітник КДБ і Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Жирнов.

"Я думаю, що Путіну в даний конкретний момент не вигідно (смерть Кадирова - УНІАН). Йому вигідно, можливо, полякати Кадирова. Отже, якщо це отруєння ФСБ, то таке, від якого людина не вмирає... Його (Кадирова - УНІАН) злегка могли підтравити, щоб він опух, щоб були проблеми з нирками, щоб йому потрібен був гемодіаліз щотижня. Але, з іншого боку, я абсолютно не виключаю, що Кадиров міг сам підсісти на наркоту", - зазначив екс-розвідник.

При цьому Жирнов зазначив, що не вважає дуже серйозною версію з отруєнням Кадирова, откільки він "всесильна людина" тільки у Чечні, а за її межами - "не може нічого".

"У зникненні Кадирова Путін не зацікавлений, тому що той виконує контракт: ти тримаєш під контролем Чечню, але робиш там абсолютно що хочеш. Але Путіну Кадиров потрібен присмирілий. Тому що він знахабнів, подивившись на Пригожина, у нього були замашки, що, мовляв, я теж з моїми абреками можу прийти в Москву і влаштувати такий же бунт. Щоб цього не сталося, його злегка могли підтравити...", - додав експерт.

Рамзан Кадиров - актуальне

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов не виключає, що Кадирова отруїли.

"Те, що у Кадирова проблеми зі станом здоров'я - це відома річ. Більш того, є таке припущення, що було отруєння, причому неодноразове, яке дало певні ускладнення на систему нирок", - заявив він.

А представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов зазначив, що Кадиров перебуває у важкому стані.

Вас також можуть зацікавити новини: