Джаз стверджує, що росіяни вчаться на помилках / скріншот

Доброволець з Казахстану Жасулан Дуйсембін з позивним Джаз, який захищає Україну, вважає, що коли росіяни зрозуміють, що їм в Україні нічого не світить, можуть напасти на Казахстан.

"Враховуючи навіть ситуацію під Авдіївкою, де вони взяли максимум 5 км за півроку. Адже це не перемога, якщо дивитися на їхні втрати. Ніхто не гарантує, що завтра росіяни не нападуть на Казахстан, щоб згодувати їхнім тупорилим людям фальшиву перемогу. Вони можуть швидко зробити Казахстан противником: біолабораторії та неонацисти", - сказав він в інтерв'ю online.ua.

Джаз стверджує, що росіяни вчаться на помилках.

Відео дня

"Тому цього разу навряд чи будуть робити такі заяви, як раніше: "Київ за три дні". Путін усе ясно розрахує і захочуть зайти тихо, щоб потім показати результати. Путіну не потрібні нові території. У Казахстан він зайде тільки для ресурсів, щоб відновити втрати. Він має одну з найбільших держав на планеті. Нові території - більше про те, щоб затриматися при владі і вписати своє ім'я в історію. Путін вкладає мільярди на місяць у свою армію, що воює в Україні. Ці кошти можуть окупитися, якщо заволодіти чиїмись ресурсами", - сказав військовий.

Дуйсембін заявив, що якщо Росія нападе на Казахстан, то він обов'язково поїде, як інструктор, щоб дати їм відсіч.

"Я бачив відео, де бабуся в Росії забирає прострочені продукти біля магазину, і її запитують: "Як ви ставитеся до Путіна?". Вона відповідає: "Нормально. Це наш лідер, він молодець, підняв Росію". Їм можна що завгодно згодовувати. Якщо вони пройдуться Казахстаном, не дай Боже, окупують його, то росіянам цього буде достатньо. Вони забудуть, скільки їхніх людей уже загинуло на Донбасі. Однак не менш важливий гравець на світовій арені - президент Туреччини Ердоган. Сподіваюся, він не дасть образити Казахстан", - додав захисник.

Загроза для Казахстану з боку РФ

Раніше Telegram-канал "ВЧК-ОГПУ" опублікував аудіоповідомлення депутата Гурульова, надіслане його колегам із комітету Держдуми РФ з оборони. У повідомленні чоловік голосом, схожим на голос ворожого політика, казав, що "казахи, надивившись на Україну, сильно бзд*ть, що вони наступні". Потім нібито депутат додав, що "вони будуть наступними".

Вас також можуть зацікавити новини: