У Німеччині знову відкрився ресторани в рамках ослаблення карантину / REUTERS

Канцлер ФРН Ангела Меркель у зв'язку із вступом Німеччини в нову фазу пандемії з менш жорсткими обмеженнями закликає жителів країни дотримуватись «базових вимог», необхідних для запобігання поширенню коронавірусу.

Відповідну коротку заяву вона зробила сьогодні в Берліні перед засіданням уряду, присвяченим проблемам боротьби з пандемією, повідомляє Deutsche Welle.

"Для мене дуже важливо звернути увагу на той факт, що ми вступаємо в нову фазу пандемії, і що тепер буде необхідно, аби поряд з ослабленням (обмежувальних заходів - УНІАН) у нас дійсно була впевненість у тому, що люди дотримуватимуться основних приписів: дотримуватися дистанції, прикривати рот і ніс на знак поваги до інших людей. Це дуже важливо", - наголосила канцлер.

Відео дня

На даному етапі у фокусі уваги будуть два завдання: органам охорони здоров'я належить ретельніше відстежувати ланцюжки зараження й ізольовувати хворих.

Читайте також"Ми живемо в середині пандемії": у Німеччині нікого "оптимістичний" прогноз по COVID-19

Уряд Німеччини і влада федеральних земель 6 травня погодили проект другого етапу зняття обмежень, введених в березні для стримування спалаху коронавірусу. Під час наради у форматі телефонної конференції Меркель і прем'єр-міністри 16 федеральних земель домовились про відновлення занять масовим і професійним спортом на чистому повітрі і відкриття всіх магазинів.

Заходи соціального дистанціювання продовжуються до 5 червня. Однак і тут намічене послаблення: найближчим часом буде дозволено зустрічатися родичам, які проживають у двох різних домогосподарствах.

Конкретні терміни поетапного ослаблення карантину влада окремих федеральних земель встановлює сама, вони ж відповідають і за вжиття заходів щодо припинення нових спалахів коронавірусу на місцях.

За даними Інституту імені Роберта Коха (RKI), за добу в Німеччині виявлено 357 нових випадків зараження SARS-CoV-2, загальна кількість інфікованих становить 169 575 осіб. 145 600 з них вже одужали. Разом з тим за останні 24 години зафіксовано 22 летальних випадки. Загалом у Німеччині від COVID-19 померли 7417 людей.

Читайте також: