Лукашенко задумався про створення запасної "фаланги" силовиків / фото REUTERS

Олександр Лукашенко вважає, що в Білорусі слід посилити роботу провладних «народних дружин» - аж до озброєння їх учасників.

Читайте такожЛукашенко звинуватив Польщу і Литву у фінансуванні страйків у Білорусі

Як повідомляє "БЕЛТА", таку заяву Лукашенко зробив при призначенні нових помічників по Гродненській, Брестській областях і Мінську.

Відео дня

"Нам треба не формальною зробити роботу народних дружин. Вони почали працювати, але ще в повну силу не розвернулися. Ви бачили, як було в Киргизстані: хаос цілковитий, всі силовики розбіглися, нікому захищати країну. Хто взяв на себе відповідальність? Народні дружини. Вони підтягнули міліціонерів, що розбіглися, вони спецслужби підтягнули до себе і військових", - заявив він.

За словами Лукашенка, в мобільні загони «дружинників» треба залучати колишніх військовослужбовців.

"Чому не залучити нам, аж до озброєння, в ці летючі загони колишніх військовослужбовців? Вони можуть нам здорово допомогти", - уклав він.

Страйк і протести в Білорусі: що відбувається

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК країни, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи проти опозиціонерів.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.
  • Чергова акція протесту пройшла 25 жовтня - в цей день силовики проявили особливу жорстокість до протестувальників і затримали сотні людей.
  • Лукашенко розповів, що особисто дав наказ про жорстокий розгін акцій протесту в Мінську 25 жовтня.
  • У Білорусі в понеділок, 26 жовтня, почався загальнонаціональний страйк.