Білорусь розмістить мігрантів у логістичному центрі /фото REUTERS

Олександр Лукашенко вирішив зжалитися над нелегалами, яких його силовики зігнали до кордону з Польщею, й "прихистив" їх у непотрібному логістичному центрі на пункті пропуску "Брузгі". Першими туди відправили жінок та дітей.

Про це повідомляє Telegram-канал БЕЛТА.

16 листопада сотні нелегалів зробили нові спроби прорватися через кордон до Польщі. Вони кидалися на прикордонників та військових Польщі, декілька з них отримали травми. У свою чергу польські правоохоронці застосували водомети, щоб заспокоїти агресивний, в результаті багато нелегалів промокли до нитки.

Частина біженців вирішила покинути пункт пропуску. Білоруські силовики направили в порожній транспортно-логістичний центр біля кордону. Там організували майданчик, де люди просто на підлозі спали, бо технічне приміщення не пристосоване для життя людей.

Міграційна криза на кордоні Білорусі та країн ЄС

Як повідомляв УНІАН, на початку листопада в Білорусі велика група мігрантів з кризових регіонів прибула до кордону з Польщею. Люди перебувають під контролем озброєних білоруських силовиків, які визначали напрямок руху мігрантів.

Влада Польщі розпорядилася посилити охорону кордону з Білоруссю. Вранці 10 листопада стало відомо про прорив двох великих груп біженців з території Білорусі до Польщі.

Уряд у Варшаві звинувачує білоруського правителя Олександра Лукашенка в організованій доставці біженців з кризових регіонів до зовнішнього кордону Євросоюзу.

Наприкінці травня Лукашенко заявив, що його країна більше не перешкоджатиме проїзду мігрантів до ЄС – таким чином офіційний Мінськ відреагував на посилення санкцій західних країн проти Білорусі.

Крім того, Литва з 10 листопада через міграційну кризу ввела надзвичайний стан у прикордонній зоні з Білоруссю.

10 листопада РНБО ухвалила рішення про посилення охорони кордону і підготовку до сценаріїв, які відбуваються на білорусько-польському кордоні.

11 листопада глава МВС Денис Монастирський заявив, що кордон з Білоруссю додатково охороняти 8,5 тисячі військовослужбовців Держприкордонслужби, Нацгвардії та поліцейських.