ЄС підписав документ із закликом до Угорщини скасувати закон і дотримуватися прав людини \ фото REUTERS

Міністерство закордонних справ Люксембургу звернулося до Євросоюзу з пропозицією провести референдум з питання подальшого членства Угорщини у Євросоюзі.

Це питання піднято через те, що раніше Угорщина заборонила поширювати інформацію про ЛГБТ серед неповнолітніх. Про це заявив міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн в інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel.

"Слід провести референдум в ЄС з питання про те, чи хочете ви миритися з Віктором Орбаном в ЄС. Я переконаний, що результат буде негативним", - сказав Ассельборн.

Подібні загальноєвропейські референдуми поки не проводилися, проте дипломат переконаний, що варто подумати про необхідність їх введення.

Читайте такожУ ЄС засудили новий закон Угорщини проти ЛГБТ

Закон про заборону ЛГБТ-пропаганди серед дітей в Угорщині: деталі

Сьогодні прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що влада проведе референдум щодо закону про заборону ЛГБТ-пропаганди серед дітей.

У середині червня Національні збори Угорщини прийняли закон про заборону пропаганди гомосексуалізму серед дітей, згідно з яким заборонена демонстрація одностатевих відносин та інформація про зміну статі в навчальних матеріалах і телевізійних передачах, призначених для осіб молодше 18 років, передає kommersant.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн назвала "ганебним" прийнятий в Угорщині закон і закликала владу до його скасування або коригування. Згодом лідери 18 з 27 країн ЄС підписали документ із закликом до Угорщини скасувати закон і дотримуватися прав людини.

Вас також можуть зацікавити новини