Вже врятовано сімох людей / ілюстративне фото structure.mil.ru

У Росії на Камчатці зазнав аварії вертоліт Мі-8 з туристами на борту.

Як пише російський "Інтерфакс", всього там знаходилися 17 осіб: 14 туристів і троє членів екіпажу. Вже відомо про порятунок як мінімум семи осіб. Інших продовжують шукати.

МНС Росії підтвердило інформацію про жорстку посадку вертольота компанії "Витязь-Аеро" в районі Курильського озера Кроноцького заповідника. Там стверджують, що на борту було 16 осіб, у тому числі дитина.

Відео дня

За даними джерел видання, пріоритетними версіями катастрофи вертольота є технічна несправність і помилка пілотування.

"Екіпаж здійснив жорстку посадку на поверхню Курильського озера", - уточнило джерело.

Читайте такожУ Росії розбився пасажирський літак-всі 28 людей загинули (фото, відео)

"Машина, що належить компанії" Витязь Аеро", заходила на посадку в несприятливих погодних умовах. У районі падіння - туман. На місце вилетіли медики і рятувальники", - пише Телеграм-канал Mash.

Згодом Телеграм-канал повідомив, що вертоліт пішов під воду. За попередніми даними, всі, кого не змогли знайти, загинули.

"Вертоліт слідував туристичним маршрутом від селища Миколаївка до озера Курильське. Співробітники Кроноцького заповідника, на території якого впав борт, почули удар об воду і відразу ж попрямували до місця падіння, щоб допомогти пасажирам. Зараз йде рятувальна операція. До пошуків вертольота залучили 45 осіб і 8 одиниць техніки. Прокуратура вже почала перевірку того, що сталося", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше прес-конференцію прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса і президента Литви Гітанаса Науседи перервали через російський військовий літак. У повітря екстрено підняли іспанські винищувачі.