Російські пропагандисти вже вибухнули погрозами на адресу Казахстану / фото ua.depositphotos.com

В ефірі пропагандистської програми "Вечір з Володимиром Соловйовим" на телеканалі "Росія-1" політолог Дмитро Дробницький запропонував "звернути увагу на Казахстан" після України.

За його словами, в Казахстані багато "руських". Нагадаємо, у РФ неодноразово заявляли, що в Україні вони "захищають російськомовне населення". 

Так, Дробницький вважає Казахстан наступною "проблемою" для Російської Федерації. Він переконаний, що в цій країні можуть відбуватися "нацистські процеси":

"Там теж можуть початися "нацистські процеси", як в Україні. І росіян там багато.., і ядерне паливо для всього нашого "Росатому" теж там".

Яку позицію займає влада Казахстану щодо РФ

Нагадаємо, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв відкрито перейшов до економічної та політичної сепарації від Росії.

Раніше глава Казахстану доручив національній нафтогазовій компанії налагодити продажі нафти в обхід Росії. 

А до цього Токаєв на Петербурзькому міжнародному економічному форумі заявив про неможливість визнання так званих "ЛДНР". 

Директор Інституту стратегічних досліджень Павло Лисянський пояснював, що Росія ще з 1990-х років чинила спроби по анексії частини Північного Казахстану. 

"Там фактично розташовані три області. І вони кілька разів намагалися там зробити якісь "народні республіки". Потім намагалися лобіювати там створення національної автономії для росіян, де живе більшість російськомовних", — заявляв Лисянський.

Вас також можуть зацікавити новини: