Росія використовує територію Білорусі для атак по Україні / фото t.me/modmilby

Найближчими днями очікуються активні польоти авіації в рамках проведених спільних льотно-тактичних навчань Росії та Білорусі. Вони триватимуть до 1 лютого. 

Про це повідомили дослідники з групи "Беларускі Гаюн". За їхніми даними, також можна очікувати активних переміщень ЗС РБ в районі Слоніма у зв'язку з проведеними на базі 11-ї механізованої бригади заходами з приведення в готовність підрозділів забезпечення.

"Російський контингент знаходиться в польових таборах на полігонах ЗС РБ, і не проводить в даний час активних переміщень всередині країни. Можна припустити, що російські військові займаються навчанням прибулих в першій половині січня для проходження курсу військової підготовки громадян РФ. Побічно на це вказує в т.ч. й інформація про активну стрільбу на 230-му загальновійськовому полігоні під Барановичами, де знаходиться великий польовий табір РФ", - додали дослідники.

Відео дня

Зазначається, що минулої доби фіксувалися невеликі колони і окремі машини в районі міста Лунинець, на окремих ділянках траси М1 і в Мінську, проте великих переміщень техніки не було.

Водночас активність ЗС РБ також була невисокою - техніку помічали в Пінську і Мозирі. Крім цього, ввечері в районі Гродно відзначався рух у бік полігону "Гозький" підрозділів 6-ї механізованої бригади. 

Загроза з боку Білорусі

За даними ДПСУ на території Білорусі зараз перебуває близько 11 тисяч російських військових, однак їх кількість періодично змінюється. Однак, українські прикордонники не фіксують збільшення угруповань російських і білоруських військ біля кордону. 

Як раніше повідомляв УНІАН, США також поки не бачать підтверджень щодо намірів білоруської армії вторгнутися в Україну.

Днями в ГУР заявили, що зараз загрози відкритого вторгнення з боку Білорусі на територію України немає. Президент РБ Олександр Лукашенко водить російського лідера Володимира Путіна за ніс.

Вас також можуть зацікавити новини: