У Нідерландах спіймали ухильників від російських санкцій / фото REUTERS

У Нідерландах арештовано трьох осіб за підозрою в ухиленні від антиросійських санкцій. В рамках розслідування також були проведені рейди з цього приводу в Естонії, Латвії, Німеччині та Канаді.

Раніше в цьому місяці голландська влада арештувала трьох осіб в рамках масштабного розслідування міжнародної мережі контрабандистів, яка імовірно працювала для ухилення від санкцій ЄС проти Росії, пише Politico.

Служба фінансової інформації та розслідувань Нідерландів заявила, що затримала трьох осіб у віці близько 50 років з Дімена і Гааги. Арешти були проведені 9 січня, рейди також пройшли в Естонії, Латвії, Німеччині та Канаді.

Відео дня

Двоє з підозрюваних були адміністраторами зареєстрованої в Нідерландах компанії, створеної в 2017 році і яка експортувала в Росію "технологічне та лабораторне обладнання" з потенційними "військовими цілями", йдеться в заяві агентства Євроюст, яке допомагало координувати розслідування.

ЄС увів проти РФ цілу низку санкцій після повномасштабного вторгнення Кремля в Україну в 2022 році, але ці заходи зазнали критики за те, що залишили занадто багато лазівок.

Ухилення від антиросійських санкцій

У жовтні минулого року голландський суд засудив російського бізнесмена до 18 місяців тюремного ув'язнення за експорт електронних товарів Росії, заявивши, що ухилення від санкцій було його "моделлю доходу".

Вас також можуть зацікавити новини: