Навального лікують у німецькій клініці "Шаріте" / фото REUTERS

Загроза смерті опозиціонера Олексія Навального після отруєння була реальною, і у Кремлі злякалися відповідальності. Це стало причиною того, що політика відпустили на лікування в Німеччину.

Таку думку висловив російський політик Лев Шлосберг в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Загроза смерті Навального була реальною. І влада Росії, припускаю, що особисто Путін, злякалися відповідальності за цю смерть і випустили Навального з країни в надії, що отрута вже виведена з організму. Але сліди залишилися. Німецькі лікарі з використанням фахівців з бундесверу встановили, що це отрута групи «Новачок» - це хімічна зброя, зброя особливої небезпеки, яка заборонена для використання в усьому світі», - зазначив політик.

За його словами, в світі заборонені навіть дослідження в цій сфері, тому що хімічну та бактеріологічну зброю оголошено поза законом.

«Зараз ми отримуємо багато детальної інформації. І ми повинні розуміти, що виступ Ангели Меркель, яка є доктором хімічних наук - вона розуміє, про що йдеться. І її виступ є беззаперечним доказом, що це хімічна зброя, застосована проти Навального, що ніхто крім влади (Росії - ред.) не має доступу до цих речовин», - заявив Шлосберг.

Отруєння Навального: що трапилося з опозиціонером

  • Російський опозиціонер Олексій Навальний повертався до Москви з Томська, в польоті йому стало погано, літак екстрено сів в Омську. Політика госпіталізували.
  • Прес-секретар Навального Кіра Ярмиш заявила, що у Олексія Навального «токсичне отруєння».
  • Згодом Навального евакуювали з омської лікарні на лікування до берлінської клініки Charite, де виявили отруту в організмі опозиціонера.
  • 2 вересня прес-секретар Навального Кіра Ярмиш повідомила, що, за інформацією уряду Німеччини, політика отруїли речовиною з групи "Новачок".
  • 3 вересня, Пєсков заявив, що немає «жодного приводу» звинувачувати Росію в отруєнні Навального отрутою сімейства «Новачок».