Навального отруїли 20 серпня / Ілюстрація REUTERS

Міністр оборони Німеччини Аннеґрет Крамп-Карренбауер заявила, що готова обговорювати питання запровадження санкцій проти Росії, в тому числі й щодо недобудованого газопроводу "Північний потік-2".

Про це вона заявила в інтерв'ю інформагентству Reuters, повідомляє Deutsche Welle.

"Я завжди казала, що "Північний потік-2" - далеко не найулюбленіший мій проект", - наголосила Крамп-Карренбауер.

Міністр додала, що для неї завжди було зрозуміло, що "тут потрібно враховувати обґрунтовані безпекові інтереси країн Центральної Європи та України".

На її думку, подальші кроки Німеччини залежатимуть від дій Москви. Доведене використання хімічної зброї ставить дуже серйозні запитання до російського керівництва, вважає вона.

"Європа й світ чекають відповідей на них", - підкреслила міністр оборони.

Раніше міністр закордонних справ Німеччини Гайко Мас в інтерв'ю в газеті Bild am Sonntag вказав, що "сподівається на те, що Росія не змусить ФРН змінити свою позицію щодо "Північного потоку-2". Водночас глава німецької дипломатії визнав, що відмова від завершення будівництва газопроводу завдасть шкоди інтересам низки фірм з Німеччини та інших європейських країн.

Читайте також"Це гангстеризм": голова МЗС Британії відреагував на отруєння Навального

Тим часом 6 вересня у берлінській клініці Charite, куди 22 серпня доправили російського опозиціонера Олексія Навального, повідомили, що стан його здоров'я не змінився. Він підключений до апарату ШВЛ і вже 18 днів перебуває в штучній комі.

Що відомо про отруєння Навального

  • 20 серпня Навальний повертався до Москви з Томська, в польоті йому стало погано, літак екстрено сів в Омську. Навального госпіталізували. Через два дні його евакуювали з Омська до берлінської клініки Charite.
  • 4 вересня стало відомо, що експерти Мюнхенського інституту фармакології і токсикології Збройних сил ФРН знайшли сліди отруйної речовини з групи «Новачок» у крові, сечі і на шкірі Навального.
  • Європейські політики неодноразово закликали Росію розслідувати факт отруєння Навального.
  • 4 вересня посли всіх 30 держав-членів НАТО на екстреному засіданні виступили з вимогою провести міжнародне розслідування у зв'язку отруєнням Навального.
  • У березні 2018 року колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною «Новичок» у британському Солсбері. Уряд Великобританії заявив, що речовину військового походження, якою було отруєно Скрипалів, було розроблено в Росії.