Потерпілих в результаті вибуху, попередньо, немає. / delfi.lt

Потужний вибух прогримів на магістральному газопроводі в Пасвальському районі Литви, пише Delfi. За повідомленням ЗМІ, ситуація на місці вже стабілізована.

Про вибух поліцію поінформували тамтешні мешканців близько 17:00 за місцевим часом. Як стверджують очевидці, полум'я видно з сусіднього селища, на місці вибуху повітря прогрілося до 20 градусів.

Потерпілих в результаті вибуху, попередньо, немає. Місцева влада вирішила тимчасово евакуювати довколишнє село.

Відео дня

Інцидент підтвердила компанія Amber Grid. Повідомляється, що вибухом пошкоджена одна гілка трубопроводу, перекачування газу здійснюється по другій.

Газопровід, на якому стався вибух, використовують для поставок газу в північній частині Литви і транспортування газу в Латвію.

Вибухи на трубопроводах - гучні випадки

20 грудня в Росії вибухнув трубопровід з експортним газом до Західної Європи через Україну. Вибух стався на наступний день після того, як в ЄС домовилися про граничну ціну на російський газ.

Ще раніше в районі "Північного потоку-2" пролунали вибухи. Навколо місць витоку були створені зони відчуження для безпеки морського та повітряного руху. Винних у підриві "труби Путіна" шукають досі.

Вас також можуть зацікавити новини: