експерт дав пргоноз щодо протестів в Білорусі  / фото REUTERS

Протести в Білорусі є закономірним явищем.

Таку думку в ефірі каналу "Україна 24" висловив політичний аналітик Дмитро Корнійчук.

"Насправді, в Білорусі відбувається закономірний процес. Виросло нове покоління білорусів, молоді, яка не знає, хто такий насправді Лукашенко, який криваво придушував протести в кінці 90-х. Вони думають, що це добрий вусатий дядько, який всім набрид, і можна протестами його прибрати. Але Лукашенко всім покаже, що він не добрий дядько і не збирається від влади йти", — сказав він.

Відео дня

За прогнозом експерта, Лукашенко залишиться при владі в Білорусі.

"Скільки це буде тривати? Я думаю, ще місяць вони будуть намагатися виходити на мітинги. Ну, може, два. Але в підсумку все закінчиться, тому що нічого не буде відбуватися, а опозиція замість того, щоб дотримуватися жорстких вимог до Лукашенка, постійно знижує градус, зменшує вимоги. Всі зійдуться на змінах до Конституції, на референдумі. В результаті під цими косметичними змінами Лукашенко все одно залишиться при владі, але ще і зніме з себе відповідальність, тому що буде більше влади у парламенту. Але всі ключові рішення в країні буде приймати Лукашенко", — сказав він.

За словами експерта, у білоруської опозиції немає кандидата, якого можна було б протиставити Лукашенко.

"Я думаю, вони будуть намагатися робити якісь політичні зусилля, але я взагалі не знаю, хто там буде політиком, тому що та ж Тихановська оголосила, що другий раз вона не буде балотуватися в президенти. Тому я пропоную білоруській опозиції визначитися, хто у них лідер і хто, якщо вибори відбудуться, буде конкурувати з Лукашенком. Тому що поки у них нікого навіть виставити на ці вибори", — сказав він.

Що відбувається у Білорусі: хроніка протестів