Світлана Тихановська / фото REUTERS

Кандидатка у президенти Білорусі та головна суперниця Лукашенка Світлана Тихановська виїхала до Литви, маючи візу.

Про це в інтерв’ю російському Эхо Москвы повідомив глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс.

Читайте також"Процес радикалізується": підприємець з Мінська розповів про протистояння із ОМОНівцями

Відео дня

За словами дипломата, зв’язатися з Тихановською кілька днів тому йому не вдалося. Про те, що політик покинула Білорусь і вирушила до Литви, влада дізналася вже постфактум.

«І потім, наскільки я розумію, їй запропонували, як ми вже говорили, не дуже великий вибір: або покинути країну, або інші якісь не дуже зручні варіанти, скажімо», – відповів Лінкявічюс.

Тихановська обрала Литву, бо в неї була віза, пояснив глава МЗС.

«І влада цьому сприяла. Може, це була частина плану, що вона не буде в країні – менше, скажімо, причин для хвилювання», – додав литовець, уточнивши, що візу видали опозиціонерці в липні на рік.

Від’їзд Тихановської: що відомо

Лідерка об’єднаної опозиції Білорусі покинула країну 11 серпня. У штабі заявили, що все одно турбуватимуться про повернення протестів у мирне річище й хочуть зупинити кровопролиття, проте від наміру визнати вибори сфальсифікованими не відмовилися.

11 серпня також з’явилося відеозвернення Тихановської, нібито записане у Литві. У ньому вона закликала громадян більше не ходити на протести й потурбуватися про здоров’я рідних. Насправді заяву з папірця політик зробила в кабінеті глави білоруської ЦВК під тиском силовиків.