До колони протестуючих примикають все більше і більше людей / фото REUTERS

Величезна колона протестуючих в Мінську частково перекрила проспект на площі Перемоги та йде на площу Незалежності.

Про це повідомляє ряд білоруських Telegram-каналів.

До колони з 3000 працівників Мінського тракторного заводу приєдналися ще 5000 осіб.

Відео дня

За даними каналу "Протести у світі", до демонстрантів приєдналася лідер штабу об'єднаної опозиції Марія Колесникова.

фото REUTERS

Як повідомляє TUT.BY, близько 17:30 мітингуючі підійшли до будівлі уряду і скандують: «Розмова!», «Владу - до відповіді», «Трибунал!». Вони зупинилися в 100 метрах від входу, люди наполягають «Виходь!». І кричать, що вони за мир.

Фото REUTERS

Також стало відомо, що ОМОНівці, які охороняють будівлю уряду, опустили щити. Люди почали скандувати: «Молодці!» і обіймати їх.

Протести в Білорусі: хронологія

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори. У ЦВК оприлюднили попередні результати. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, сталися сутички з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестуючих гумовими кулями.
  • У понеділок ввечері протести поновилися. Силовики в Мінську знову відкрили вогонь по людях. У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів.
  • У наступні дні по всій Білорусі також проходили мирні акції протесту. Силовики жорстоко розганяли та проводили масові затримання, б'ючи людей кийками, застосовуючи світлошумові гранати й гумові кулі. На сьогодні відомо про двох загиблих.
  • В ООН засудили насильство і порушення прав людини в Білорусі, ряд країн закликав Мінськ зупинити насильство.