Китай та Індія послали чіткий сигнал Путіну / фото REUTERS

На самміті в Узбекистані сталася непересічна подія - прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді публічно сказав президенту Росії Володимиру Путіну, що "зараз не час для війни".

Таку думку висловив фахівець з питань національної безпеки корпорації RAND Дерек Гроссман.

"Сьогодні шляхи Індії та Росії розійшлись: замість того, щоб приватно вмовляти Путіна припинити війну, Моді публічно присоромив його. Подивимося, що з цього вийде, але я повинен сказати, що повідомлення з Індії матиме більшу вагу, ніж із США чи Заходу. Ненадійна позиція Китаю також повинна змусити Росію замислитися", – зауважив він.

Відео дня

Оглядачі зазначили, що ця публічна критика глави Кремля через війну в Україні свідчить про посилення міжнародної ізоляції Росії. А те, що вона виходить від Індії, може вплинути на позицію Кремля.

Як зазначили експерти, тепер Путін відкрито почув про занепокоєння країн, з якими він активно налагоджує стосунки. Після того, як західні країни наклали санкції на Росію, змушуючи її вивести війська з України та припинити агресію, Путін неодноразово казав, що Росія не ізольована, тому що вона може дивитися на схід до великих азіатських держав, таких як Китай та Індія.

Але на зустрічі ШОС Путін почув, що попри економічну вигоду, Індія і Китай не зацікавлені у продовженні російської війни в Україні, зазначили оглядачі.

Нагадаємо, після того, як керівник Китаю утримався від підтримки Росії в її війні проти України, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді сказав президенту  Путіну, що "зараз не час для війни".

Газета New York Times, зауважила, що сигнали з Делі та Пекіна свідчать про те, що Росія потрапляє до глибшої міжнародної ізоляції.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді на особистій зустрічі заявив російському президенту Володимиру Путіну, що зараз не час для війни. Моді сказав йому про необхідність "стати на шлях миру" і нагадав йому про важливість "демократії, дипломатії та діалогу".

Вас також можуть зацікавити новини: