Барак Обама / фото REUTERS

Екс-президент США Барак Обама раптом з'явився та висловився про події в Україні та підтримку Києва. Зокрема, що Захід повинен визначити її межі.

Що насправді мав на увазі політик, пояснив Андрій Піонтковський на каналі Фейгін LIVE.

"Днями вийшов з тіні хрещений батько Путін-ферштейн - Барак Хусейнович Обама... Він дуже хитра людина, він спочатку говорив правильні речі: ми не повинні підказувати Україні, де вона повинна зупинитися, коли потрібно укладати мир; але врешті-решт у нас є свої національні інтереси, які не завжди збігаються з інтересами України", - перефразовує слова Обами Піонтковський.

Він зазначив, що Барак Обама закликає діяти в підтримці України так, щоб уникнути прямого військового зіткнення РФ і США.

"Знайома пісня всіх Путін-ферштейнів у світі. Знайома пісня, з якою приїжджали Драгі, Макрон і Шольц до Києва... Я далекий від думки припускати, що Обама - агент Путіна. Просто в США - найпотужніша традиція ізоляціонізму", - говорить Піонтковський.

Барак Обама про режим Путіна

Раніше 44-ий президент США Барак Обама заявив, що російська влада Володимира Путіна є більш ізольованою, ніж кремлівський режим часів СРСР.

Він стурбований тим, що лінії зв'язку між Білим домом і Кремлем дуже слабкі протягом тривалого часу. 

"Я думаю, що зараз ми маємо справу з типом російського режиму, який насправді ще більш централізований, ще більш ізольований і закритий. Я думаю, що Путін консолідував процес прийняття рішень до тако рівня, якого ми не бачили навіть за радянських часів", - зазначив Обама. 

Вас також можуть зацікавити новини: