Фейгін: на Путіна чекають "масштабні події" / фото REUTERS

Російського диктатора Путына не цікавлять переговори з Україною, проте в найближчому майбутньому на нього чекають великі проблеми через розв'язану агресію.

Про це заявив російський правозахисник Марк Фейгін, передає сайт "Сьогодні".

Коментуючи інформацію Financial Times про те, що президент РФ "втратив інтерес" до дипломатичних шляхів припинення війни й налаштований захопити якомога більше української території, Фейгін зазначив:

Відео дня

"Я вважаю, що Путін з самого початку не збирався вести переговори такі, які передбачали б якийсь компроміс, щоб припинити бойові дії. Тут крейсер "Москва" зіграв якусь роль, але не вирішальну, з однієї простої причини, що Путін в принципі не збирається поступатися нічим, він збирається домогтися своїх цілей".

Він також припустив, що зупинити диктатора може тільки поразка на полі бою. Водночас він спрогнозував, що до 9 травня Путін стикнеться з великими проблемами.

"Я думаю, ми станемо свідками до 9-го, а може і після, травня масштабних подій. Бо навіть сьогодні [25 квітня] в Брянську пожежа. Будуть ще й інші події. Не кожен же раз Путіну реагувати на них так, що він остаточно вирішив знищити Україну, а до цього він думав, що можна почекати, можна домовитися", - висловився правозахисник.

Весь переговорний процес з Україною він оцінює як "гру" з боку російського диктатора.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський висловив переконання, що РФ у війні проти України не досягне нічого.