REUTERS

У Кремлі заявили, що агресивна риторика російського державного телебачення є «суспільною реакцією» на загострення ситуації на Донбасі, і вона триватиме.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте такожРечник Путіна вилікувався від коронавірусу: поки працюватиме з дому

Відео дня

«Я, чесно, не чув, щоб Зеленського називали нацистом. Я не знаю хто - у нас багато гарячих голів на телебаченні (з відповідними заявами в ефірі російського ТБ виступає пропагандист Володимир Соловйов - УНІАН)», - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, чи поділяють у Кремлі масові висловлювання, які лунають на російських державних каналах на адресу керівництва України, де Україну називають «нацистською державою», а главу української держави - «нацистом».

За словами Пєскова, на російському телебаченні, крім офіційної позиції, висловлюється багато «неофіційних позицій і особистих міркувань аналітиків, фахівців і свідків тих чи інших подій».

«Я нічого не можу говорити за їхню точку зору», - сказав він.

На уточнююче запитання УНІАН, чи поділяє Кремль такі агресивні висловлювання на адресу сусідньої держави, Пєсков сказав: «Слухайте, жорстка, різка суспільна реакція на обстріли мирного населення - вона зрозуміла, вона неминуча, і вона триватиме».

Він наголосив, що ставлення до українського народу ніколи не змінювалося «в нашій країні». «Це ставлення глава держави ніколи в собі не змінює, ви це теж знаєте», - сказав Пєсков.