Україна може отримати ще 10 танків / фото ua.depositphotos.com

Швеція планує передати Україні десять танків Stridsvagn 122 (модифікація Leopard 2A5). 

Досягнуто прогресу в оснащенні двох танкових батальйонів для України європейськими партнерами, пише Spiegel. Стокгольм хоче надати в цілому десять танків Type 2A6 і 2A5 Leopard для планового оснащення двох українських танкових батальйонів.

У Міністерстві оборони Швеції не підтвердили це рішення журналістам, сказавши, що деталі нового пакету допомоги Україні будуть озвучені в другій половині дня.

Відео дня

Танки Leopard для України

Раніше міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив, що в питанні передачі Україні Leopard співпрацюють вісім країн

За словами голови Об'єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів генерала Марка Міллі, всього 11 країн пообіцяли передати Україні танки.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що в українській армії хочуть сформувати щонайменше два танкові батальйони, на озброєнні яких будуть Leopard 2.

Сьогодні стало відомо, що перші чотири танка Leopard 2 від Польщі вже прибули в Україну.

Що відомо про танки Stridsvagn 122

Шведський основний бойовий танк третього покоління – це модифікована версія танка Leopard 2A5. У танка посилена ходова частина, передня частина оснащена додатковими модулями бронювання, дах захищений від атак зверху, замість фар встановлені прожектори квадратної форми, робочі місця екіпажу обладнані ременями безпеки, встановлена французька система пуску димових гранат GALAX, що дозволяє відстріл фугасних та спеціальних.

Танк здатний виявляти, ідентифікувати та фіксувати ціль за допомогою лазерного далекоміра, термографічної камери та калькулятора швидкості/відстані/точності для максимальної точності.

Також удосконалено боронну систему CBRN для захисту від хімічної, біологічної та радіоактивної зброї.

Вас також можуть зацікавити новини: