Фіцо заявив, що Словаччина ветуватиме вступ України в НАТО / колаж УНІАН, фото УНІАН, ua.depositphotos.com

Словаччина блокуватиме вступ України до НАТО. Про це заявив премʼєр-міністр країни Роберт Фіцо. 

Як повідомляє словацьке видання Standard, така заява Фіцо пролунала напередодні його зустрічі з премʼєр-міністром України Денисом Шмигалем, яка має відбутися в Ужгороді 24 січня. 

"Я скажу (Шмигалю – ред.), що я проти членства України в НАТО, що буду користуватися правом вето і блокуватиму це, тому що це буде фундаментом Третьої світової війни", – каже словацький чиновник. 

Відео дня

Словаччина і Україна: останні новини

Премʼєр-мініст Словаччини Роберт Фіцо, відомий своїми проросійськими поглядами, підтвердив заплановану на 24 січня зустріч із українським колегою Денисом Шмигалем. Він зауважив, що їде на переговори з гуманітарною допомогою. Водночас Фіцо зауважив, що Словаччина не надаватиме Україні військової допомоги.

Раніше голова словацького уряду підтримав рішення Угорщини ветувати надання Україні допомоги в розмірі 50 млрд євро. На його думку, це нічого не вирішить.

"Україні потрібно допомагати, але я б стверджував, що допомога їй надається у спосіб, який не має жодного ефекту. Ми зараз платимо 1,5 мільярда євро на місяць від Європейського Союзу. Ми накладаємо на росіян санкції… Як довго це має тривати?" – сказав Фіцо.

Вас також можуть зацікавити новини: