Трасс обговорила питання підтримки України \ фото REUTERS

Нова прем’єр-міністр Великобританії Ліз Трасс провела перші телефонні розмови з президентом Франції Емманюелем Макроном і зі своїм польським колегою Матеушем Моравецьким.

Як повідомили в британському уряді, Трасс і Макрон обговорили двосторонні відносини, кроки з подолання енергетичної кризи, "викликаної незаконною війною Путіна".

У Єлисейському палаці, повідомлення якого цитує Reuters, додали, що лідери Британії та Франції у діалозі зосередились на підтримці України та реагуванні на наслідки війни на продовольчу безпеку та ціни на енергоносії.

Відео дня

Також вони домовилися провести зустріч.

З прем’єром Польщі Моравецьким Трасс обговорила шляхи зміцнення двосторонніх відносин, зокрема в контексті співпраці на підтримку народу України.

У канцелярії польського прем’єра зазначили, що розмова стосувалася питань європейської безпеки, посилення східного флангу НАТО, енергетичного шантажу Росії та шляхів усунення його наслідків.

Як повідомляв УНІАН, 5 вересня Ліз Трасс перемогла на виборах лідера Консервативної партії Великобританії. Наступного дня вона стала прем'єр-міністром країни після того, як королева офіційно попросила її сформувати новий уряд.

Вас також можуть зацікавити новини: