Військкомати почали масово розносити білорусам повістки / фото LB.ua

Білорусам масово приходять повістки для явки до військкомату нібито для уточнення даних. У Міноборони Білорусі кажуть, що це - "стандартна перевірка".

Про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн".

"При цьому виклик громадян для бесіди проводиться в робочому порядку, в тому числі по телефону і повістками", - кажуть в білоруському військовому відомстві.

Відео дня

У МО РБ запевняють, що жодні мобілізаційні заходи в Білорусі не проводяться.

"Тим не менш, відомо, що повістки розсилають, в тому числі дембелям 5-ї ССО в м.Мар'їна Гірка. Їх викликають на військові збори, які згідно з порядком пройдуть з 21 жовтня по 4 листопада. Крім того, є дані, що повістки приходять колишнім міліціонерам, працівникам низки гродненських підприємств, а також дембелям ВДВ", - пише "Беларускі Гаюн".

У Білорусі чоловіки почали масово отримувати повістки у військкомати - ЗМІ (фото)

Як Росія використовує Білорусь у війні проти України

З перших днів повномасштабного вторгнення Лукашенко надав Путіну територію країни як військовий полігон. Саме з Білорусі рушили перші танки окупантів на північ України.

Наразі російські військові використовують повітряний простір Республіки для нанесення ракетних ударів по українських містах.

Відомо, що Білорусь ремонтує для окупантів розбиту військову техніку, слугує "хабом" для перекидання техніки для посилення сил окупантів в Україні, а також дозволила розмістити у себе іранські дрони.

Крім того, Білорусь підтримує злочинний режим Путіна на міжнародному дипломатичному рівні. 13 жовтня Білорусь не підтримала голосування за засудження спроби незаконної анексії українських регіонів.

Загроза з боку Білорусі зберігатиметься до кінця року, вважають білоруські аналітики.

14 жовтня видання "Наша ніва" з посиланням на свої джерела повідомило, що Лукашенко ухвалив рішення про проведення прихованої мобілізації в Білорусі для доукомплектації бойових частин.

Вас також можуть зацікавити новини: