Колона військової техніки проїхала через Гродно / скріншот

У Білорусі за кілька кілометрів від кордону з ЄС помітили колону важкої військової техніки.

Читайте такожУ Мінську затримали лідера соціал-демократів Білорусі

Про це повідомляє Telegram-накал Белсат.

Як повідомляється, відео надіслали читачі каналу, а колону помітили в місті Гродно, яке розташоване за 15 кілометрів від Польщі та за 30 кілометрів від Литви.

"Читачі надіслали нам відео проїзду колони важкої військової техніки через Гродно", - йдеться в повідомленні.

Протести і затримання в Білорусі: що відомо

  • 9 серпня 2020 року в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них насильство, відкривають політично вмотивовані справи проти опозиціонерів.
  • В ході протестів постраждали, були заарештовані і затримані тисячі осіб, у тому числі десятки журналістів. Кілька людей загинули. Останнім часом протестні акції носять локальний характер.
  • Опозиція сформувала Координаційну раду для передачі влади, проте в підсумку всі члени Президії КС були або заарештовані, або опинилися за кордоном. Євросоюз ввів санкції щодо Лукашенка і його оточення.
  • В Євросоюзі не визнали результати виборів і ввели санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.