Істікляль - популярна туристична вулиця Стамбула / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні вдень на пішохідному проспекті Істікляль в історичному районі Стамбула пролунав вибух.

За попередніми даними, внаслідок інциденту на багатолюдній вулиці постраждали 11 людей, пишуть Daily Sabah і TRT. На місце події прибули поліцейські й медики.

Після вибуху наряди поліції евакуювали вулицю Істікляль, мечеть Таксім також була закрита.

"Сьогодні близько 16:20 на вулиці Істикляль стався вибух. Наша поліція, медичні служби, пожежники були направлені на місце події. Є жертви та поранені. Про подробиці буде повідомлено громадськості згодом", - сказав губернатор Стамбула Алі Єрлікая.

Причини вибуху наразі невідомі, за деякими даними це міг бути теракт.

Тим часом, у соцмережах уже з'явилися відео з моментом вибуху, а також його наслідками. На кадрах видно, що в момент інциденту там перебували багато людей.

Вулиця Істікляль у Стамбулі - що відомо

Істікляль є однією з найбільш популярних пішохідних вулиць Стамбула. Вона розташована в історичному районі Бейоглу. На ній розташовано багато крамниць відомих брендів і ресторанів. Також вулицею курсує історичний трамвай.

На вулиці Істікляль також розташовані посольства і консульства низки європейських країн, зокрема Франції, Греції, Нідерландів, Іспанії, Швеції і Великої Британії; а також Росії.

Нагадаємо, у 2016 році на цій вулиці терорист-смертник підірвав бомбу. Тоді загинуло 5 людей, ще 36 отримали поранення. Турецька влада встановила особу злочинця після аналізу ДНК-тестів та зразків крові, взятих у його родичів. Він був причетний до діяльності терористичної організації ІДІЛ.

Вас также могут заинтересовать новости: